Во последниот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Пролетно разубавување во општина Конче.
Во Куманово по вторпат се изведува ларвицидна дезинсекција и прскање против крлежи.
56-тиот државен натпревар во Македонска Каменица, собра 365 натпреварувачи од основните училишта од цела Македонија.
Дискусија за родово буџетските иницијативи во Општина Свети Николе.