Во новиот Неделен Бриф:

Куманово ќе испраќа ученици и студенти на доедукација во Британија.
Нов сообраќаен режим во центарот на Штип почна да се применува неделава.
Општина Виница реконструира постоечка и инсталира нова линија во дел од градскиот водовод.
На Тодоровите трки и годинава се тркаа 1.000 виничани,на начин како што тоа го правеле нивните предци.