Во новото седмично резиме на активности во македонските општини со наслов „Неделен Бриф“:
Штипјани го прославија празникот Свети 40 маченици.
Младите од Дедино ги предизвикаа, општинарите на Конче одговорија со акција.
Виничко Трсино доби филтер-станица.
Општина Штип најтранспарентна веб општина во државата.
Во општина Карбинци пролетна инфраструктурна офанзива.
Со поетско читање во Домот на култура во Mакедонска Kаменица се одбележа Светскиот ден на поезијата.
Во кумановските села и приградски населби сметот ќе се изнесува по нови цени.