Во актуелниот Неделен бриф:

Свети Николе со меѓународен фестивал на изворен фолклор, го одбележа празникот на градот Тодорова сабота.
А светиниколската општина упатува апел да не се пали оган на отворен простор и на необезбедени места.
Интензивна година на работа, остава зад себе директорот на ЈП “Камена Река” од Македонска Каменица, Влатко Андоновски.
Општината Штип бара инвеститори за хотел, игралишта и спа центар на Сиутлак.
Општина Куманово почна со градежни активности за подготовка за изградба на спортска сала.