Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:
Во Куманово отворен занаетчиски центар за обука.
Општина Карбинци доби три станици за производство на електрична од сончевата енергија.
Во Македонска Каменица беше претставен текот на проектот за меѓугранична соработка меѓу Белица, Бугарија и Македонска Каменица.
Општината Свети Николе воведува електронска проверка на данок.