Накусо, листата со актуелни сoдржини во актуелниот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77, изгледа вака:
Презентирана новата опрема на ТППЕ „Пожарна Куманово“.
Се подготвува проект за гасификација на Радовиш.
За јануари, Штипјани ќе добијат сметки за вода пониски за 5 %.
Со 180.000 од ЕУ фондовите,Општина Конче ќе ја уредува Дединска река.
Општина Куманово ќе субвенционира приклучување на мрежа за гас.