Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77:

Штип инкасирал во буџетот 82,5 милиони денари по основ на данок на имот.
Почна поставувањето монтажна катна гаража, па паркингот кај кумановскиот Центар за култура нема да работи.
Пивтијада во Куманово, по 18 пат.
Во општина Карбинци, инфраструктурни активности и во зима.
Виница и годинава ќе стипендира студенти.