Во последниот Неделен Бриф на Канал 77:
Општина Македонска Каменица беше домаќин на градоначалниците од Источна Македонија.
Во Свети Николе се одржа првата  сесија од Форумот на заедници во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“.
Започна со работа канцеларијата на Агенцијата за поттикнување на развој во земјоделието во Македонска Каменица.
Kуманово е прогласен за европски град на спортот за 2019.