Во актуелниот Неделен Бриф, резимираме:
Штип очекува изградба на нова градинка со капацитет за 200 деца.
Отворено повеќенаменско спортско игралиште во Македонска Каменица.
Стартуваше изградбата на градски пазар во Свети Николе. Повеќе манифестации се запишани во агендата на Општина Штип за одбележување на Денот на ослободувањето на градот.