Вo актуелниот Неделен Бриф на Радио мрежа Канал 77 резимираме дека Штип напролет треба да ја постави првата гасоводна цевка.Поранешниот директор на „Комуналец“ од Свети Николе, заработи кривична пријава.

Во тек е проектот на ЈП „Водовод“ и Општина Куманово  за замена на старите електронски водомери со нови во системот на водоснабдување во Општина Куманово. Виница заокружува уште  едно издание на „Ин Виница веритас“.