И во овој Неделен Бриф, ги пакуваме најважните активности и настани во македонските општини.

Тешкиот рударски труд ја движи Македонска Каменица.

Кумановските првачиња дочекани со топло добредојде.

Со „Чупино треил“ се стави точка на настанот за одблежување на 74 години од ослободувањето на Виница.

Свети Николе ужива во есенскиот културен бран и има полна агенда случувања.