И во овој Неделен Бриф резимираме – кои се најважните активности и настани во македонските општини, а ги најавуваме следните во агендата.

Македонска Каменица добива кино.
Општина Куманово го решава проблемот со напуштените кучиња.
А порака на „Фејсбук“ му го реши проблемот на штипјанец со отежнато движење.
Виница слави 47 години слобода.
Кумановчани се подготвуваат за несекојдневен музички спектакл во рамки на „Рома труба фест“.