Локалните теми и дилеми со свој простор и во новото издание на неделен бриф.

Македонска Каменица ги отвори вратите за инвестиции од дијаспората. Штип се подготвува за Пастрамалијадата 2018. Северина, Влатко,Кристина, Дани, Јоце, Ван Гог, Амадеус бенд, ќе пеат на овогодишната манифестација. По три години пауза, убавините на овчеполието повтроно ќе бидат инспирација на ликовните уметници кои оваа година творат на ликовната колонија “Ѓуриште”.

Следете, ова се дел од темите кои што ви подготвивме за денешното издание на неделниот бриф.