И во ова издание на „Неделен Бриф“ на Радио Мрежа Канал 77, правиме пресек на најважните активности и настани од македонските општини, од изминатите седум дена, но и ги најавуваме претстојните.

Свети Николе очекува реконструкција на ученичкиот дом, а Штип започнува со реконструкција на спортските терени во Блок 70 кои беа целосно руинирани. Куманово се радува на нова, училишна спортска сала. Карбинци вложува во пристапни патишта. Македонска Каменица се подготвува за традиционалната средба со иселениците – „Ден на дијаспората“.