Изведба на два нови експлоатациони бушени бунари во локалитет Штипско Езеро

Денеска ЈП „Исар“ започнува со изведба на два нови експлоатациони бушени бунари во локалитетот Штипско Езеро. Изведбата на новите бунари се спроведува со цел обезбедување дополнителни количини сирова вода.

Настани во рамки на Штипско културно лето

Денеска, 4 јули (среда) во Народен театар Штип со почеток во 20:00 часот ќе се одржи театарската претстава „Амадеус“, а во рамки на триесет и третото издание на Штипско културно лето.