Состанок на ЗКК во Брисел

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, заминува во брисел, каде утре ќе се одржи четиринаесеттиот состанок на Заедничкиот консултативен комитет. Градоначалникот Бочварски и градоначалничката на Општина Требовље, Јасна Габриќ, се ко-претседавачи на Заедничкиот консултативен комитет. Четиринаесеттиот состанок ќе се одржи утре во просториите на Европскиот Комитет на региони.