Втора седница на ЗЕЛС

 Денеска, 26.04.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски ќе присуствува на втората седница на ЗЕЛС со почеток во 12:00 часот во Хотел Александар Палас.

Европска недела на имунизација

 По повод европска недела на имунизација, Општина Штип организира систематски преглед и вакцинација за 80 дечиња од општина Штип, за што изјава за медиуми ќе даде референтот за односи со заедниците при Општина Штип, Беами Шакиров, пред Здравен дом со почеток во 11:10 часот.