Делегација од Општина Карбинци, предводена од градоначалникот Виктор Паунов,  положи свежо цвеќе на споменикот на Гено Димитров, меѓу народот познат како Гено Војвода, одбележувајќи 120 од неговата смрт.

Гено Војвода е роден 1877 година во Струпец. Тој заедно со неговата чета загинал во битка кај селото Карбинци во 1903 година.