Советот на Општина Карбинци на вонредна седница донесе едногласна одлука да го прифати предлогот на градоначалникот Виктор Паунов за помош на Турција по земјотресот кој ја зафати земјата.
Можно е да е слика од текст
Во знак на солидарност, општина Карбинци во која има и бројно турско население ќе донира 100.000 денари.