Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

– Штипскиот градоначалник Јорданов и талентираните ученици од општината
ги потпишаа договорите за стипендии и еднократна парична помош од општината
– Буџетот на Општина Струмица за идната година е зголемен за 10% во
однос на лани
– Општина Делчево со помош на општествено одговорни фирми и годинава
обезбеди пакетчиња за деца
– И градоначалникот на Карбинци подели пакетчиња во детската градинка
„Кокичиња“