Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Штипскиот градоначалник реагира дека Владата ја кочи одлуката за издавање општинска обврзница, а со тоа и го ускратува правото на општината за финансирање капитални проекти
-Започна реконструкцијата на една од главните улици во село Таринци
-Физибилити студијата за поставување фотоволтаици на ЈПКД  „Комуналец“ беше една од главните теми на седницата на Советот на Општина Струмица
-Општина Делчево ги повика сопствениците на хаварисани возила да ги отстранат од јавните површини