Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

–    Се заокружува годината на спортски терени во Струмица
–    Карбинци и Крупиште добија спортски игралишта
–    Во Штип промовиран бесплатен превоз со електричен автобус
–    Со 10 илјади денари Општина Делчево ги помага згрижувачките семејства
–    Браната Кнежево одолева на летните горештини и климатските промени