Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
– Се гради енергетско-ефикасна фасада на делчевското ОУ „Ванчо Прке“
– Нема да има покачување на цените на комуналните услуги во Струмица
– Повременото заматување на водата од чешмите на штипјани не е од „Злетовица“
– Штипската населба „Кадидере“ доби ново спортско игралиште
– Обезбедени се финансиски средства за реконструкција на улица во карбинското с.Таринци