Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

–    Може да продолжи градбата на штипската Клиничка болница, штипски „Бетон“ и грчката „Интеракт“ вонсудски се спогодија со медијација на градоначалникот Јорданов
–    Градежни активности на три улици во две села во Општина Карбинци
–    Набавени се автоматизирани машини за чистење на улиците за струмичкото ЈП „Комуналец“
–    Промовирана „Собата на Димитар Узунски за културното наследство на Пијанец“, во делчевско Тработивиште