Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-До крајот на месецов Општина Карбинци треба да добие вода од Х.С Злетовица
-Делчевското СОУ „М.М.Брицо“ доби нова конгресна сала
-Делчево доби нова уникатна фонтана „Бесконечност“
-Се асфалтира велосипедската патека покрај реката Брегалница во Штип
-Над 20.000 посетители дојдоа во Струмица на македонскиот Егзит