Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Штипски Исар се уште враќа кредит земен пред 20 години, сега има и камата од 160 милиони денари
-Неизвесна е грејната сезона за подрачните училишта на територијата на Општина Карбинци
-Целосно ќе се реконструира булеварот „Гоце Делчев“ на влезот во Штип
-Продолжува акцијата за подобрување на патната инфраструктура во Гевгелија, реконстурирани повеќе улици во Миравци
-Заврши изградбата на дел од улицата „Грозданец“ во делчевската населба Стар Расадник
-Десет  споретски тренери од Струмица ќе бидат селектирани за финансиска поддршка од општината