– Штипјани од следниот месец состојбата на водомерите ќе може да ја
пријавуваат електронски
– Општина Делчево со поддршка на Националната платформа за женско
претприемништво
– Изгорениот и уништен објект на поранешниот Дом на културата во
струмичко Куклиш се враќа во функција
– Во Дојран прво издание на меѓународниот филмски фестивал „Преку
езерото“
– Општина Карбинци сака познатата Бегова кула во селото Таринци да добие
третман на посебен и значаен историско-културен објект