Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Мостот кај с. Долни Балван ќе биде саниран до декември, обезбедени дел од средствата
– Штип со ново предлог – решение за ГУП
– Со концерт на македонски шлагери почна “Струмица опен фест”.
– Дојранското Езеро има потреба од свежа вода- Хидросистемот Ѓавато мора да работи во лето
– Реконструирано кошаркаркото игралиште „Иван Пенов“ во Гевгелија
– Потпишан договорот за втората фаза од изградбата на современиот градски пазар во Делчево