Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

  • Општина Делчево апелира: Да го заштитиме шумското богатство од пожари
  • Јунскиот дожд и град во гевгелиско предизвика штети во износ од 5,6 милиони денари
  • Помалку гужви пред општинските шалтери – Општина Штип ќе ги дигитализира услугите
  • Дојранското езеро е безбедно за капење
  • Светиниколскиот градоначалник најави повеќе почнати проекти
  • Отстранет е јавниот тоалет лоциран на сред село во Дорфулија кој претставуваше проблем за жителите
  • Во општина Карбинци се работи на проширување на улици
  • Во Конче изминатиов викенд се одржа манифестацијата „Од зрно до погача“
  • Од понеделник започнува 11. издание на Струмица опен фестивал