Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Деновиве се очекува да биде потпишан договорот за старт на работите на реконструкција на мостот во Долни Балван во Карбинци
-Ќе се реконстурира ОУ „Гоце Делчев“ во Општина Свети Николе
-Заврши асфалтирањето на улицата „Ристо Шуклев“ во Гевгелија
-Општина Конче го одбележа денот на општината
-Во завршна фаза е паркот во штипската населба Сењак
-Нов лик на познатата чешма над с. Ѕвегор во делчевско
-Под мотото „Еден фестивал за сите генерации“ викендов во Дојран стартуваше второто издание на „Мандра фестивал“
-Во чест на Илинден и оваа година ќе има традиционален Ноќен турнир во Мал фудбал во село Дорфулија