Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Со концерт на хорот „Света Злата Мегленска“ беше означен стартот на 37. Издание на Штипско културно лето
-Во својот роден град Свети Николе ракометарот Кире Лазаров доби мултифункционално игралиште
-Општина Карбинци започна со рушење на старата спортска сала во Долни Балван
-За подметнат пожар и уништување на општински имот обвини градоначалникот на Општина Лозово
-Летна акција за реконструкција на локални патишта и улици во Гевгелија
-Се гради пристапна улица кон ул „Кеј на Брегалница“ во Делчево
-Струмица изминатата недела беше домаќин на конференцијата „Отворено за корупцијата во спортот – со фокус на мерката ваучери“