Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Околу 200 барања за штети од невремето поднеле земјоделците од Општина Лозово
-Повеќе фолклорни групи изминатиот викенд гостуваа во Конче
-Исклучени се пумпите на хидросистемот Ѓавато чија вода се влева во Дојранското езеро
-Во штипската населба Балканска започна да се реализира проектот „Штип без кал“
-Свети Николе со Била Зора се зацврстува на туристичката мапа – промовирана е монографијата Пајонија и Пајонците
-Обновен е спортско-рекреативниот центар „Динќут“ во Гевгелија
-Се поставува водоводна линија во новата делчевска населба „Пролет“