Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Свети Николе минатиот викенд беше домаќин на седмиот Интернационален мото собир
-Се подобрува патната врска со Лесновскиот манастир
-Засега ништо од градскиот јавен превоз во Штип, на јавниот повик не се пријавил ниту еден превозник
-Се асфалтира повеќенаменска површина во селото Кучица во Општина Карбинци
-Во гевгелиско Ума презентирана успешно реализираната иницијатива на Здружението на Власи „Мегленија“
-Шампионките од ЖКК „Патриот 2016“ на прием кај делчевскиот градоначалник Трајковски