Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

–    Потпишан договор за изградба на нова детска градинка во Делчево
–    Адреналински парк ќе се гради во Општина Штип
–    Општините Штип и Карбинци потпишаа договор за меѓуопштинска соработка
–    Со показна вежба е одбележан денот на пожарникарите во Пробиштип