Заради заштита на населението од заразни болести предизвикани од глодари (стаорци), Општина Штип на ден 11.05.2022 год. (среда) ке спроведе превентивна дератизација на канализационите шахти н преку овластена фирма, со цел уништување на глодарите.

Дератизацијата ке се врши во периодот од 18:00 до 23:30 часот, а ќе бидат опфатени  160 канализациони шахти на територијата на општината.

– Третирањето ке се изведува со препаратот ДЕРАТИОН ПАРАФИНАТО со активна супстанца 3-[3 -[4 -(4-(BromophenyI)phenyI]-3-hydroxy -1- phenyIpropyl ]- 2-hydroxychromen-4-one, известуваат од општината.

Во случај на неповолни временски услови (дожд и др.) дератизацијата се одложува за следниот поволен ден. Воедно, се известуваат сите грагани во општина Штип за внимателно учество во сообракајот.

За сите информации и прашања можете да се јавите на телефонот за контакт во Општина Штип : 032/22 66 22