Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Започнуваат интензивни работни активности на главната крстосница во населбата Сењак во Штип
-Градежна офанзива во Карбинци
-Општина Гевгелија со негативно мислење за производството на РСФ – цврсто гориво во „Г&O васте солутион“
-Завршува изградбата на новата улица „3“ во Делчево
-Финансиското работење на Ј.П Комуна се подобрува, трошоците за струја се уште се најголем проблем
-Општина Струмица започнува со активности за изградба на целосно нова социјална населба
-Се уредува паркинг простор за тешките товарни возила во Македонска Каменица
-Свети Николе ќе го издава детското одморалиште во Стар Дојран