Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-За три месеци Штип ќе добие велосипедска патека
-Новата локална власт во Македонска Каменица реши околу 200 барања на граѓаните
-Доделени првите ваучери за второ и трето дете родени во Општина Конче
-Гевгелиските пожарникари се подновија со опрема за спасување
-Делчево е дел од проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите
-Еколошка акција за зелена Струмица
-Општина Свети Николе го доби нарачаното вештачење за изведените работи на трибините на градскиот стадион