Пинпонгар, член на ППК Крушево „Нико Доага“ ќе учествува на Светските школски игри во Нормандија, Франција. Настанот ќе се одржи од 14-ти до 20-ти мај .

Светските школски игри се најголемо светско натпреварување за ученици и се одржува од 1974-та година

„Уште еден успех за Нико и за ППК Крушево“, велат од клубот.