Задолжително превривање на водата или воопшто да не се користи, апелираат од Ј.П Комуна, Крушево. Забраната ќе важи до утре вечер заради загаденост.

„При миење на резервоарите заради неисправен вентил е предизвикано истекување на нечиста вода, “ информираат од ЈП Комуна.

Од тука додаваат дека во моментов се работи на санација и затоа ќе има краток прекин на вода на улиците:

  • Томе Никле
  • Тодор Проески
  • Никола Карев
  • Ќиро Фетак
  • Коча Миленку
  • Манчу Матак
  • Партизанска
  • Питу Гули

ЈП „Комуна“ Крушево се извинува за овие непријатности и апелира на почитување на препораките.