Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Орото „Копачка” како живо културно наследство запишано на листа на УНЕСКО,  презентирано во  рамките на Еразмус+ проектот .
-Во Општина Карбинци за кратко легализирани 50 предмети, инкасирани 300.000 денари.
-Општина Конче нуди објекти во нејзина сопственост за отварање нови работни места
-Годинава две лаврицидни и две авионски прскања против комарци во општините од Југоисточниот планскиот регион