Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Пробиштип е одличен пример за реализација на проекти од програмата за рурален развој на Министерството за земјоделство
-Започна Струмичкиот карневал
-Делчево влегува во централниот систем преку поставување на метеоролошка станица
-Советот на Свети Николе со одлука бара дислокација на регионалната депонија
-„Сто дена посветено за Гевгелија“ – отчет на новата локална власт
-Отчет имаа и градоначалниците на Лозово и Конче
-Неколку села во Дојран ќе добијат асфалт, тендерот е во тек