Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Водата во езерото Мантово не е за капење – Општина Конче постави табли со известување за забрана
-Младите од Крушево учеа како од општината да добијат поддршка за нивните проекти
-За четири месеци ќе се комплетира пешачката патека покрај Дојранското езеро
-Целосно е завршена реконструкцијата на спомен паркот Братство и единство во Пробиштип
-Општина Штип се откажува од средствата што годинава Министерството за култура ги одвои за организирање на „Макфест“
-Гевгелиската ТППЕ ќе добие нова опрема за гаснење шумски пожари
-Македонска Каменица ќе го унапредува образовниот процес во СОУ „Миле Јаневски Џингар“
-Дивите собирачи на отпад и уште неколку проблеми беа тема на четвртата седница на Советот за превенција на Општина Струмица