Добредојдовте во последното издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје за оваа година. Во него акцентот го ставаме на следните активности во рамките на градот:

* По шест години Скопје на есен ќе добие Луна парк
* Дел од започнатите проекти ќе мора да се реализираат
* Универзална сала ќе добие само надворешна реконструкција, за внатрешниот дел ќе се почека
* Златко Перински e нов в.д. директор на ЈП Водовод и канализација Скопје
* Пуштена во употреба жичарата до врв на Водно
* Некој од лукративни причини се обидува агресивно да наметнува штетен проект за граѓаните и еколошка катастрофа за градот Скопје
* Одбележан 49 роденден на МКЦ со стрим од концертот на Љубомир Мелник
* Градот Скопје ги награди најдобриот скопски пожарникар, полицаец и крводарител за 2021 година
* Во Зоолошката градина има принова, се роди бебенце од видот белорак гибон