Џуџестите мармозети во скопската Зоолошка градина се вистински хит. Тоа го докажуваат и видеата кои се поставуваат на фејсбук официјалната страница од Зоолошката, кои се проследени го голем број на допаѓања, но и позитивни коментари.

Едно од низата видеа е и следното со Мајка и бебе џуџест мармозет.