Денеска сме 4 ти декември, добар ден и добредојдовте во најновото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје. Во него акцентот го ставаме на следните настани:

* Да изградиме мостови на пријателство, соработка и солидарност меѓу нашите градови, пораката на Арсовска од „Б40 мрежата на градови од Балканот“

* Арсовска на билатерални средби со градоначалниците на главните градови од Балканот

* Со колективен напор можеме да влијаеме и да се движиме кон зелената транзиција и еколошка свест, вели Арсовска

* Автобусите на линија 22, 22А и 64А во Даме Груев ќе возат по изменет режим

* Град Скопје ги задолжи јавните институции во негова надлежност за 60 дена да се постават пристапни рампи за лица со попречености

* Јане Мицевски назначен за ВД директор на јавното претпријатие „Дрисла”

* Воислав Димитровски нов ВД директор на јавното претпријатие „Лајка“

* ЈП Водовод и канализација – Скопје ја продолжува поддршката на мисијата на СОС Детско село