Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Реконстурирана „Турската бања“, нова туристичка атракција во Дојран
-Се гради водовод во Ѕвегор, заврши изградбата на велосипедската патека
-Штип одбележа 77 години од осамостојувањето
-Светиниколскиот градоначалник вети нови проекти, но и завршување на почнатите   кои се во интерес на граѓаните
-Се поставува асфалтот на улиците кои ги поврзуваат булеварите Партизанска и ЈНА   во Штип