Добредојдовте вие го следите Неделниот бриф посветен на Град Скопје. Во него акцентот го ставаме на следните активности во рамките на општината:

*Од првиот ден започнуваме со реализација на сите проекти предвидени за првите 82 дена, истакна новата градоначалничка на Град Скопје, Данела Арсовска

*Средба на Арсовска со кандидатите за градоначалници на Град Скопје

*Поради енергетската криза, Град Скопје ќе го раскине договорот за новогодишно украсување на градот
*Скопјани за Нова Година нема да бидат тажни, рече новата градоначалничка

*ЈП Водовод и Канализација бележи добивка за период од првите девет месеци од оваа година

* Најавата за еден од петте мега паркови кои се предвидени во програмата на Град Скопје, започна со чистење на дивата депонија во Ново Лисиче.