Добредојдовте во Неделниот бриф посветен на Град Скопје, оваа недела акцентот го ставаме на следните неколку теми:

*Скопјани пијат безбедна и квалитетна вода
* Во рамките на програмата на Skopje Jazz Festival вечерва ќе биде прикажан документарниот филм посветен на Арета Френклин
*150.000 цвеќиња го разубавуваат Скопје
*Се вдоми питбулката Етна
*Малото џуџесто мармозетче од Скопската Зоолошка градина стана вистински хит во светските медиуми
*Во Скопје секојдневно транзитираат околу 100.000, а излегуваат влегуваат во градот околу 30.000 возила
*Во Скопје се одржа Младински самит за климатски промени
*„Скопје чита“ во организација на Културно – Информативниот Центар Скопје