На 16 от ден од месец Октомври ви посакувам добар ден и добредојдовте во најновото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје. Овој пат како новости во градот беа следните активности:

*Скопјани пијат безбедна и квалитетена вода
*Мекици во скопската зоолошка градина – Се роди бебе џуџест мармозет
*Една година од постоењето на ЈП Лајка
*Втор форум на библиотечната унија на земјите од централна и источна Европа и Кина
*Парична помош за настраданите во пожарот во Тетово ќе додели Град Скопје
*Продолжува уривањето на објектите за продолжување на трасата на булеварот АСНОМ
*„Просторот во мене, јас – насекаде“ – изложба на Марија Трајановска во МКЦ