Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Крива Паланка одбележува 77 години од осамостојувањето
-Општина Штип им додели плакети на основните училишта по повод Светскиот ден на учителите
-Осум подплачковички села ќе добијат чиста вода за пиење
-Општина Пробиштип работи на повеќе инфраструктурни проекти
-Граѓаните преку коментари и сугестии активно учествуваат во реконструкцијата на улицата Питу Гули во Крушево
-Вкупно 24 контејнери за отпад се поставени во светиниколско Мустафино
-Продолжува реализацијата на Програмата за уредување на патишта со доделениот грант од Светска банка за Општина Гевгелија